Занаятчийски процес
В нашата работилница преоткриваме стара европейска традиция
на изработване на шоколада. Убедени сме, че единствено работата
с какаови зърна на място в работилницата, може да създаде качествен, вкусен и здравословен шоколад.
Подбор, печене и белене
От прецизно подбраните сортове какао сортираме на ръка само най-добрите зърна. Какаовите зърна изпичаме на определени температури, пазени в тайна от нашия шоколатиер. По време на този толкова личен процес, благодарение на точно определения профил на печене, успяваме да развием скритите вкусове и аромати на какаовите зърна.
Преди да се превърнат в шоколад обелваме зърната с изработена лично от нас машина.

Мелене и отлежаване
Смиламе какаовите ядки на традиционна каменна мелница в продължение на няколко дни. Работилницата ни започва да ухае на току-що изпечен шоколадов сладкиш. За да запазим всички тези богати аромати оставяме какаовата маса да отлежи. Така както хубавото вино се нуждае от време, така и нашият шоколад изисква спокойствие и почивка.

Формоване и темпериране
Три седмици по-късно, изливаме във форми готовия шоколад. Внимателно следим температурите при формоване, за да получим блокчета с чудесен блясък и цвят.


Опаковане
Опаковаме на ръка всяко едно блокче, като подарък за скъп приятел.

Суровини и партньори
Какаото
Срещата ни през 2006г. с Jose и неговата семейна плантация във Венецуела преобърнаха погледа и представите ни за какаото и истинския шоколад. Благодарение на хората от малките семейни ферми в Южна Америка, които с много труд и отношение се грижат за какаовите дървета, успяваме да се снабдяваме с най-качествените суровини.
Нерафинирана тръстикова захар
Послаждаме шоколадите с нерафинирана тръстикова захар, която пристига от Колумбия и о-в Мавриций.
Лешници

Лешниците са важна съставка за течния ни шоколад. Тях купуваме от стопанството на Огнян. От 2010г. той засажда лешникови дървета в близост до Пловдив. Отглежда ги по най-естествен начин и през 2017г. насажденията ще получат био сертификат.